BLOEDONDERZOEK

BLOED
ONDERZOEK

Verschil intolerantie en allergie

De darmen zijn het belangrijkste filter van het lichaam. Stoffen worden hier opgenomen en uitgescheiden. Om het lichaam te beschermen tegen infecties maakt het antistoffen aan. Deze antistoffen worden soms ook tegen bepaalde voeding aangemaakt (IgG of IgE). Dan ontstaat er een allergie of een intolerantie voor bepaalde voeding. Dat uit zich in bijvoorbeeld:

Darmklachten, braken, jeuk, huidproblemen, vermoeidheid of zelfs een shock.

Bloedonderzoek

Als je bijvoorbeeld darmklachten hebt, kun je een allergietest doen bij de huisarts. Dan worden de IgE antistoffen getest op mogelijke allergieën. De huisarts voert helaas geen intolerantie test uit, terwijl de kans op een intolerantie tegen bepaalde voeding erg groot is.

Bij dit bloedonderzoek worden de IgG stoffen in het bloed getest. Het kan dus zomaar zo zijn dat je een reactie krijgt op voeding zonder dat je er allergisch voor bent. Typische intolerantie klachten zijn winderigheid, buikkrampen, huidklachten, vermoeidheid, darmklachten, gewricht- en spierklachten of hoofdpijn.

Hoe werkt een bloedonderzoek?

Maak een afspraak bij een prikpunt bij jou in de buurt. Ik zorg ervoor dat jij de benodigdheden voor de bloedafname thuis ontvangt. De specialist bij het prikpunt neemt jouw bloed af en stuurt de samples naar het lab. Na ongeveer 10 werkdagen ontvang ik jouw uitslagen. De resultaten bespreken we via online beeldbellen of tijdens een afspraak in de praktijk. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Op basis van de resultaten geef ik je advies over voeding en mogelijke vervolgstappen.

Aanvullend
bloed
onderzoek

Naast intolerantie kunnen de volgende
punten ook worden getest:

Naast intolerantie kunnen de volgende punten ook worden getest:

Alleen bloed laten testen zonder een traject aan te gaan?

Wil je alleen een bloedonderzoek laten uitvoeren, maar geen traject aangaan? Dat is geen probleem.
Maak via de mail of telefonisch een afspraak voor het onderzoek.